DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Két szakasz után Herczigék vezetik a Miskolc Ralit

A tegnapi prológ után ma öt gyorsaságival folytatódik az idénynyitó Miskolc Rali. Két szakasz elteltével a Herczig-Bacigal kettős áll az élen.

A péntek esti prológot követően szombat délután az első gyorsaságival folytatódott a Miskolc Rali programja. A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közti szakaszon egy ideig a Herczig Norbert-Igor Bacigal kettős állt az élen Skoda Fabia S2000-esükkel, ám hamarosan megérkezett a Spitzmüller Csaba-Laczkó László páros, átvették a vezetést, és meg is szerezték a szakaszgyőzelmet. Turán Frigyes és Zsíros Gábor a harmadik helyen zárta a 6,91 kilométeres szakaszt.



 



 

A második szakaszt Lillafüred és Mályinka közt Herczigék teljesítették a leggyorsabban, egyedül ők tudtak tizenkét percen belülre kerülni a 23,12 kilométeres gyorsaságin. Ezzel Herczigék át is vették a vezetést Spitzmülleréktől. Az első szakaszt csak a hetedik helyen záró bajnoki címvédő Kazár Miklós-Szőke Tamás kettős egy második hellyel javított összteljesítményén, összetettben a negyedik helyen állnak. Turánék majd tizenhárom másodperc hátránnyal a hatodik helyen értek célba, így az ötödik pozícióból várhatják a folytatást.



 



 

A Miskolc Ralin ma még három szakaszt rendeznek, az utolsó, Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közti etap 22:18-kor kezdődik. A verseny holnap hat újabb gyorsaságival folytatódik, az első 9:43-kor, az utolsó 15:25-kor kezdődik, az eredményhirdetést 17:30-kor a miskolci Városház téren tartják.



 

Az összetett állása két szakasz után:
1. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) 16:13,8
2. Spitzmüller Csaba, Laczkó László (Mitsubishi Lacer EVO X) +2.4
3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2.9
4. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5) +5.5
5. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Peugeot 207 S2000) +13.4



 

A Miskolc Rali szakaszgyőztesei:
1. Spitzmüller Csaba, Laczkó László (Mitsubishi Lacer EVO X) 4:11,3
2. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) 11:59,8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: