DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

A Peugeot bedobja a mélyvízbe a 208 T16-ot

A Peugeot Rally Akadémia idei második szerepléséhez érkezett a hétvégi görög futammal. Az Európa Bajnokság negyedik futamán először lesz látható a franciák legújabb modellje, a 208 T16-os.

A 208-asból rögtön kettőt küldenek bevetésre - az egyiket Craig Breen míg a másik autót Kevin Abbring fogja igazi versenykörülmények között próbára tenni. A kilátások egész jók, hiszen nem egészen egy héttel ezelőtt Paolo Andreucci már dobogóra vitte a T16-os modellt.

 

A homologizáción nemrég átesett autó több nemzeti bajnokság résztvevője is szeretne lenni az EB mellett - ezt bizonyítja többek között az is, hogy az olasz utakon első ízben, pozitív tapasztalatokkal debütált a franciák üdvöskéje.  Természetesen a két Akadémiás versenyző célja az lesz, hogy az Acropolis ralin megismételjék azt az eredményt, amit Andreucci hozott hazájában.

 

Breen-nek egyébként idén már volt szerencséje az EB mezőnyéhez - a sorozat előző, lett futamán szintén a Peugeot támogatásával teljesíthette a kilométereket. A 208-assal először fog versenyezni, és már a görög utáni ír futamot is lelkesen tervezik az új autóval. Az ír fiúnak a tesztek során volt szerencséje a T16-oshoz, Kevin Abbring azonban a héten először tette meg az első kilométereket leendő versenyautójával. A holland egyébként Jeremi Ancian helyét vette át a csapatnál, miután győztesként zárta a 2013-as 208-as Rally Kupát a franciáknál.

 

"Szerencsére elég sokat mentem már a 208-assal." - kezdte mondandóját Breen. "Tudom, mire képes az autó, és ebből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy képes a győzelemre. A debütálás nagy öröm lesz az egész csapat számára, de mindannyian tudjuk, hogy az Acropolis rally nem a legkönnyebb események közé tartozik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: