DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Tűzön-vízen át

Semmit nem hagytak az utolsó percre, valamiért mégis ismét úgy alakult, hogy az indulás előtti éjszaka is hosszúra sikeredett a Hodosi Gábor - Holló Barnabás kettős számára. Akik azt gondolják, hogy inkább úgy döntöttek nem kínlódnak a versenyautóval, nagyon tévednek. Éjt nappallá téve dolgoztak, hogy mehessenek a 20. Vredestein Miskolc Rally-ra.

Gabó és Barna a tavalyi szezont a Budapest Rally-val zárta, ahonnan elhozták az első helyért járó kupát, mellyel megszerezték a bajnokságban a 2. helyet. Aztán a Zsigulit kipróbálták még a debreceni salakpályán, később pedig ellátogattak a Kunmadarason lévő reptérre, ahol köztudott, hogy mindenki nagyon szeret autózni. A legfontosabb mégis, amit tudni kell a csapatról, hogy épül az új autójuk.

 

"Gondoltunk egyet, és elkezdtünk egy másik Ladát építeni, aminek nagy szerepe lesz 2014-ben. Az új verda az aszfaltos versenyeken fog menni, a régi pedig a murvás szakaszokra lesz felkészítve. Hogy ezzel több munkánk lesz-e vagy sem, még nem tudjuk, de ezek a jelenlegi tervek. Idén az ORB mellett még a Murva Kupáért is harcolni fogunk. A miskolci gyorsok ismerősek a számunkra, de azért bízunk benne, hogy nem húzódik úgy el a verseny, mint tavaly, mert ülve nem szeretünk aludni az autóban a rajtolásig." - mondta Holló Barna.

 

Nehezen elérhetőek voltak a fiúk a verseny előtti napokban, a hirtelen fellépő motorhiba miatt, ezért az utolsó éjszaka már csak a műhelyben tudtam velük beszélgetni. Már mindenki fáradt volt, de mégis jókedvűen, viccelődve készítették fel a versenyre a Zsigulit. Hajnalra elkészültek, reggel folytatódott a harc az idővel, de végül most is útnak tudtak indulni, mint mindig.

 

"Akkor lássuk csak, hogy volt ez az egész. Verseny előtt egy héttel kész volt az autó, kipróbáltuk, jó volt minden. Kicsit furcsa is volt a szitu, hogy most akkor meg mit csinálunk a maradék időnkkel a versenyig. Ez elég hamar megoldódott, mert melegedett a víz, sejtettük, hogy nagy a baj. Hengerfejes lett a motor, és a világot felforgattuk négy darab tűzkarikáért. Éjfélkor még nem tudtuk, hogy összejön vagy nem, de amikor alias, "Hús" is megérkezett, tudtuk, hogy ebből autó lesz reggelre. A sztori igazából ennyi, de a lényeg az, hogy indulunk a miskolci versenyen. Mindenkinek köszönjük a segítséget, kivéve, akinek nem. Már csak arra vagyok kíváncsi ennyi év versenyzés után, hogy eljön-e egyszer, azaz idő, amikor az autó tényleg rajtra készen áll a garázsban, és mindezt könyörgöm egy héttel indulás előtt. Na, ilyen nem lesz soha." - nevetett Hodosi Gabó a saját szónoklatán.

 

Hodosi Gábor és Holló Barnabás, megérdemli a megpróbáltatások után, hogy egy jót versenyezhessenek 2014. március 28-30. között a miskolci gyorsokon. Szurkoljunk együtt nekik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: