DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Pethő Tyutyu a szlovák bajnokságban indul idén

Az előttünk álló hétvégén hosszú várakozás után kezdetét veszi a 2014-es rali szezon. A 20. Vredestein Miskolc Rali a magyar és a szlovák bajnokság nyitófordulóját is jelenti egyben, így rendkívül népes nemzetközi mezőny gyűlt össze a versenyre.

A Pethő István - Rubóczky Attila egység idén a szlovák bajnokság versenyein fog rajthoz állni egy R4-es Mitsubishivel, a szlovák L Racing csapat színeiben, de örülnek, hogy az év első versenyét mégis Magyarországon teljesíthetik.



 

Pethő István: - Idén csak a szlovák bajnokság futamain fogunk rajthoz állni, mert sajnos jelen pillanatban a szűkös büdzsé miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindkét bajnokságban induljunk, és a partnereinkre való tekintettel inkább a szlovák bajnokságot választottuk. Idén tehát csak a szlovák oldalon fogunk indulni, de természetesen a két bajnokság közös versenyein mi is ott leszünk az indulók között, és örülök, hogy az élet úgy hozta, mégiscsak Magyarországon, a Miskolc Ralival kezdjük az évet.

- A miskolci pályákat kedvelem, bár a minőségük, gondolom, még rosszabb lett az utóbbi években, de a vonalvezetésük jó és élvezetes. Ugyanakkor kihívás lesz mindegyik pálya, mert régen mentem rajtuk. Ezért nagyon várom már a pályabejárást, ahol Rubóval igyekszünk majd egy tökéletes itinert írni. Az éjszakai futamot is kíváncsian várom, mert rég mentem már sötétben, sőt, úgy általában is rég mentem az autóval, hiszen fél éve ültem benne utoljára. Úgyhogy fel kell pörögnünk, ha szeretnénk jól szerepelni. Az autó a tél folyamán teljes felújításon esett át, gyakorlatilag mondhatjuk azt is, hogy új lett, és biztos vagyok benne, hogy rajta nem fog múlni semmi. Rajtunk a sor, hogy felvegyük a ritmust! Az első verseny számunkra elsősorban a visszarázódásról fog szólni, de hát mindig evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy a végére remélhetőleg belelendülünk majd, és nem maradunk szégyenben.



 



 

Rubóczky Attila: - Eltelt fél év versenymentesen, de szerencsére újra eljött a szezonnyitó ideje. Idén Szlovákiában megyünk, de örülök, hogy az első futamot idehaza teljesítjük. Kíváncsi leszek a pályákra, mert állítólag sokat romlott az állapotuk, amióta legutóbb itt jártunk. Csütörtökön tesztelünk, aztán délután megkezdődik a pályabejárás. Ami számomra kicsit furcsa lesz, hogy nem egy teljes nap lesz a pályabejárásra, hanem csak háromszor pár óra, így kicsit szaggatott lesz az egész, és egyben elég rohangálós és mozgalmas is. De most ezzel kell megbirkóznunk, és igyekszünk a legjobban felkészülni mindegyik pályából.

- Őszintén szólva nagy eredményekben nem reménykedünk, mivel az R4-et egy kalap alá vették, az S2000-esekkel és az R5-tel, így R4-esként egy kis technikai hátránnyal indulunk a saját kategóriánkban. Ami jó, hogy így nagyon népes lesz a mezőny ebben a kategóriában, viszont nekünk az R4-es Mitsubishivel nehéz lesz kiugró eredményeket elérnünk. Reméljük, Miskolcon legalább az érzés jó lesz, és élvezni tudjuk majd a versenyt, de az biztos, hogy vissza kell rázódnunk, mert fél éve egy métert nem mentünk az autóval - se teszt, se semmi. Alapvetően teher nélkül vágunk neki az év első versenyének, szeretnénk egy jót autózni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: