DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Bivalyerős mezőny a Portugál Ralin

Újra WRC-vel versenyez a Svéd Rally két visszatérő kellemes meglepetése, Ott Tanak és Henning Solberg az idei Portugál Rallyn, a 15 WRC mellett 20 autó nevezett a WRC2-be, Lukács Kornél pedig belevág a Junior VB-be.

 

A gyáriak nevezése után immár a Portugál Rally teljes nevezési listája nyilvánosságra került, a korábban beharangozott egy tucat WRC alkotta mezőnyhöz csatlakozott még Khalid Al-Quassimi, Henning Solberg és Ott Tanak is.

 

Bár a 15 WRC sem tűnik rossznak, az igazán nagy pezsgés a 20 autót számláló WRC2-mezőnnyel megerősített RC2-es kategóriában várható, ahol az eddig elkészült 50 R5-ös Ford Fiestából nem kevesebb mint 13 száll versenybe. Ezek mellett lesz még 5 hagyományos S2000-es és 7 RRC is, olyan pilótákkal mint Jurij Protaszov, Karl Kruuda, Jari Ketomaa, Pontus Tidemand vagy a világbajnokságra visszatérő Nassser Al-Attiyah.

 

Két tehetséggondozó program is Portugáliában indul útjának, a Junior Világbajnoki címért folyó versenyben 14 páros, köztük a magyar színeket képviselő Lukács Kornél is bemutatkozik az R3-as Citroen DS3-mal, a Ford és a D-MACK közös sorozatában pedig 13 fiatal páros száll versenybe R2-es Fiestákkal. Az M-Sport Fiestái valahogy mindig népes táborral érkeztek Portugáliába és ez idén sincs másképp, hiszen a teljes mezőny 85 autójának csaknem fele, egész pontosan 41 épült a Ford Fiesta alapjaira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: