DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel: Buttonnak tizenhét csapattársa lesz jövőre

Sebastian Vettel továbbra sem szabadul a kérdésektől, amelyek azt firtatják, marad-e a Red Bullnál a következő szezonban, vagy távozik onnan. Az F1 négyszeres világbajnoka továbbra is tagad mindent, és azzal viccelődik, hány versenyzőt hoztak már szóba a McLarennél.

A jövőre Hondával felvértezett alakulat is Vettel lehetségesnek tartott célpontjai között szerepel, ők mindenképpen a legjobbnak vélt versenyzők egyikével szeretnék megkezdeni a következő szezont. A japán autóóriás nagy erőkkel képviseli magát Suzukában, még a csapatok pénteki sajtótájékoztatóján is megjelennek, nem csoda, ha a jövő évi felállásukkal kapcsolatos szóbeszéd is újult erőre kapott.

 

Egy másik eszmefuttatás is hozzájuk kapcsolódik: amennyiben a McLaren-Honda Fernando Alonsót választaná, Vettel a spanyol helyét tölthetné be a Ferrarinál - a vörös alakulattal már akkor rendszeresen szóba hozták, amikor még semmi panasza nem lehetett a Red Bull teljesítményére.

 



"Ezek a híresztelések mindig ott voltak az elmúlt években, különösen a szezonnak ebben a szakaszában" - mondta Vettel Suzukában csütörtökön, majd tréfálkozott is egyet a közvéleményt erősen foglalkoztató témával: "Ezek a dolgok valószínűleg sokkal jobban érintik Jenson Buttont. Tizenhét csapattársa lesz jövőre. Én is egy voltam közülük néhány hete, és talán jövő héten ismét közöttük leszek!"

 

"De nekem ez nem jár a fejemben. Szingapúrban jelentős előrelépést tettünk, és ezt szeretnénk folytatni a hétvégén is. Erre fókuszálok most" - tette hozzá a német, aki az előző nagyíjon idei legjobb eredményét szerezte meg."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: