DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Vergne: Megmutattam, hogy mire vagyok képes

A Toro Rossótól távozóban lévő Jean-Eric Vergne úgy érzi, a szingapúri F1-es futamon elért hatodik helyével megmutatta, milyen potenciál rejlik benne.

A Szingapúri Nagydíj egyik legnagyobb sztárja a jelenleg állást kereső francia Jean-Eric Vergne volt, akit két büntetése sem akadályozhatott meg abban, hogy végül a 6. helyen érjen célba. A franciát kétszer öt másodpercre büntették, előbb azért, mert levágta a pályát a bokszból kihajtó Kimi Raikkönen megelőzésekor, majd azért, mert Pastor Maldonadót úgy előzte meg, hogy a hetes kanyar kijáratán a fehér vonalon kívülre esett.



 

Vergne az utóbbi büntetéssel nem értett egyet: "Kétszer büntettek meg ma. Az első az én hibám volt, a másodiknál viszont Maldonado nem hagyott nekem elég helyet. Ettől csak még éhesebb lettem arra, hogy sok pontot szerezzek a verseny végén" - mondta a francia a leintés után, akit az időmérő edzésen elkövetett hibája is motivált, melynek következtében be sem jutott a harmadik szakaszba, bár tempója erre feljogosította volna:



 



 

"Az időmérő edzés nem volt jó. Hibát követtem el, majd azt mondtam a csapatnak, hogy jóváteszem nekik, ami sikerült is. Azt hiszem, megmutattam, mire vagyok képes, és minden tőlem telhetőt megtettem ma" - mondta Vergne, aki Raikkönennel szemben különösen szép előzést mutatott be a hajrában: "Egyszerűen megpróbáltam! Lehagytam Hülkenberget, s ez kellő önbizalmat adott" - idézte fel a merész előzést a Toro Rosso versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: