DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Bottas: A Ferrari legyőzése az elsődleges cél

Valtteri Bottas elmondta, a Williams csapat arra koncentrál, hogy megtartsa harmadik helyét a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokságban.

A Williams az Olasz Nagydíjon elért harmadik és negyedik helyezésével szerezte vissza a harmadik helyet a konstruktőri bajnokságban, miután a Ferrari csak két pontot szerzett hazai versenyén Kimi Räikkönen kilencedik helyének köszönhetően.

A második helyezett Red Bull, amely az ötödik és hatodik helyet szerezte meg Monzában, 93 pontos előnnyel rendelkezik a Williamsszel szemben és Bottas elmondta, csapata számára reális cél lehet a hátralévő hat versenyen az első három hely valamelyikének megszerzése.

"Ez sokkal nehezebb lenne" - válaszolt Bottas arra a kérdésre, hogy a Red Bull levadászása-e a cél. "Tudjuk, néhány pályán nagyon, nagyon erősek lesznek. Számunkra az elsődleges cél a Ferrari legyőzése, de soha nem lehet tudni, bármi megtörténhet. Arra koncentrálunk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a csapatnak. Ha ez elég a Red Bull legyőzéséhez, az már jó."




A Williams és a Ferrari között csak 15 pont a különbség és a spái, valamint a monzai verseny inkább a Williams-nek feküdt, míg a következő, szingapúri futam már komolyabb kihívás elé állítja a grove-i csapatot.

Az elmúlt hat versenyen Bottas négy alkalommal állhatott fel a dobogóra és arra számít, a Williams képes lesz jó eredményeket elérni a szezon végéig.

"Szingapúr, talán Brazília lehetnek a legnehezebb pályák számunkra, de tudjuk, néhány jó is lesz" - tette hozzá Bottas. "Célunk, hogy a szezon vége felé is fejlesztésekkel készüljünk, így például Suzuka, Austin és Abu Dhabi véleményem szerint dobogós esélyeket hozhat számunkra. Keményen fogunk dolgozni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: