DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Vergne sokkal később értesült a jövőjéről, mint Verstappen

Különböző lapoknak adott nyilatkozataikból kiderül, hogy Jean-Eric Vergne csak hat nappal azután tudta meg, jövőre nincs maradása a Toro Rossónál, hogy Max Verstappent értesítették: 2015-ben bemutatkozhat a királykategóriában.

Hétfőn, augusztus 18-án derült ki, hogy Max Verstappen a következő szezonban 17 évesen debütál a Forma-1-ben, ahol a Toro Rosso versenyzője lesz. Kevesebb mint egy héttel korábban, augusztus 12-én derült ki, hogy a Red Bull utánpótlás-programjába került: akkor azonban még nem esett szó arról, hogy a következő évben már a Forma-1-ben mutatkozhat be, az tűnt valószínűbbnek, hogy a Red Bull kedvelt terepén, a World Series by Renault sorozatban bizonyíthat - amit egyébként az energiaitalosok cáfoltak. Verstappen azonban már akkor tisztában volt jövőjével.

 

"A szerződés aláírásának része volt, hogy 2015-ben a Toro Rossónál fogok versenyezni" - árulta el a fiatal holland.

 



Jean-Eric Vergne azonban csak a hivatalos bejelentés napján értesült csapata terveiről. "Csak egy kicsivel előbb tudtam róla, mint mindenki más" - árulta el Vergne a francia RMC-nek.

 

A versenyzőtől arról érdeklődtek, nem bosszantja-e feletteseinek eljárásmódja. "Nem hiszem, hogy ezt lehet helyesen vagy rosszul csinálni. Elég erős vagyok, hogy túltegyem magam ezeken a dolgokon, ezért nincsen problémám. Nincs értelme annak, hogy dühös legyek. Ha harag van bennem, azt a kormány mögött fogom felhasználni! A lehetőségeket figyelem. Ma a Forma-1-ben vagyok, és itt is van a helyem" - szögezte le a 24 éves francia, aki a hátralevő versenyeket arra fogja felhasználni, hogy más csapatok figyelmét hívja fel magára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: