DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kaltenborn: A 10. hely elfogadhatatlan lenne

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn elmondta, elfogadhatatlan lenne számára, ha Formula-1-es csapata az idei évben a 10. helyen zárná a konstruktőri pontversenyt.

A svájci csapat jelenleg csak a Caterhamet előzi meg a konstruktőri világbajnokságban, miután Esteban Gutierrez legjobb esélyét a pontszerzésre májusban a Monacói Nagydíjon elszalasztotta.

A csapat a tavalyi szezon második felében sokkal erősebb volt és várhatóan a C33-mal pontszerzésre is esélyes lesz.

Mióta 1993-ban a sportba kerültek, a Sauber minden évben pontot szerzett, a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn pedig elmondta, nem is mer arra gondolni, hogy nem fog javulni teljesítményük.

"Először is, ami a hangulatot illeti, nagy visszalépés történt, mert a Sauber 22 éve tartó Formula-1-es történetében soha nem voltunk ilyen pozícióban - nem is akarunk erre a helyzetre gondolni. Természetesen ennek pénzügyi vonzatai is vannak. Továbbra is reálisnak kell maradnunk, de az üzenet az, hogy a 10. pozíció nem elfogadható számunkra. Továbbra sem akarok arra gondolni, hogy nem szerzünk pontot. Első célunk, hogy pontokat szerezzünk. Ezt követően majd meglátjuk, meddig is jutunk el így."




A Sauber úgy érzi, azért is szenvednek, mert a Ferrari új, hibrid erőforrásának teljesítménye elmarad a riválisokétól, de Kaltenborn közölte, nem szándékoznak megszakítani a kapcsolatot a maranellói gyártóval.

"Ragaszkodunk hozzájuk. Amikor új erőforrásra váltottunk, akkor más lehetőségek után is nézhettünk volna, de nem tettük meg. A Ferrari kiállt mellettünk a nagyon nehéz időszakban is, különösen akkor, amikor Peter (Sauber) visszavásárolta a csapatot a BMW-től a 2009-es szezon után. Azt hiszem az ilyen típusú partnerkapcsolatok a Formula-1-ben sokat érnek. Biztosíthatok mindenkit, hogy ők legalább annyira csalódottak, mint mi a teljesítmény miatt és mindent megtesznek a javulás érdekében. Mi is ezt fogjuk csinálni és biztos vagyok benne, sikerül kilábalni a krízisből."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: