DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Gyanús hangokat ad Vettel motorja?

Az egykori csapattulajdonos, Giancarlo Minardi úgy vette észre, Sebastian Vettel motorja különös hangokat hallatott a Szingapúri Nagydíj egyes szakaszaiban, mely szerinte összefüggésben lehet a háromszoros bajnok hatalmas fölényével.

Minardi az első szektorban figyelte a múlt hétvégi futam eseményeit, s mint írta, amellett hogy lenyűgözte Vettel teljesítménye, elgondolkodtatónak találta az általa túlzottnak vélt két és fél másodperces előnyt. Az olasz szakembert lenyűgözte, hogy Vettel mennyire simán vezetett, s úgy látta, ötven méterrel előbb tudott kigyorsítani, mint bárki más - beleértve Mark Webbert is.

Ezt önmagában még lehetne Vettel kivételesen jó vezetési stílusának tulajdonítani, ami viszont nem ad magyarázatot a Red Bull motorhangjára, melyet Minardi ahhoz hasonlított, mint amit akkor lehetett hallani, amikor működésbe lépett a kipörgésgátló. Ráadásul ezt csak akkor lehetett hallani, amikor Vettel nagyobb tempóra kapcsolt, főként a safety car utáni időszakban, amikor a német pilóta harminckét másodperces előnyét kiépítette.



Vettel megcsúszás nélküli vezetése, a korai kigyorsítás, a furcsa motorhang, valamint a hatalmas körönkénti előnye miatt Minardi úgy fogalmaz, hogy szeretne választ kapni egyes kérdésekre, többek közt arra is, hogy Webber miért nem produkálta ezen "jelenségek" egyikét sem. Az egykori csapattulajdonos úgy zárja írását, hogy nem akar senkivel szemben vádaskodni, egyszerűen fel kívánja tárni a kérdések mögött rejlő igazságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: