DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Életét veszítette egy pályamunkás Kanadában

Az FIA vasárnap este bejelentette, a Kanadai Nagydíjon szolgálatot teljesítő egyik pályamunkás elhunyt, miután az egyik darus autó áthajtott rajta.

A pályamunkás, az Automobile Club de Ille Notre-Dame tagja a Sauber pilótájának, Esteban Guterrez autójának mentésében segédkezett. A mexikói pilóta a kettes kanyarnál szenvedett balesetet a futam 64. körében.

Daruval felemelték a Saubert és a boxba szállították vissza a verseny után,a mikor a pályamunkás elejtette rádióját. Amikor felvenni próbálta azt elesett és az autószállító átment rajta.





A sérültet helikopterrel a montreali Sacre-Coeur Kórházba szállították, ahol annak ellenére, hogy a traumatológiai osztályon kezelték belehalt sérüléseibe.

"Ez sajnálatos; tragikus vége egy nagyszerű hétvégének" - közölte Francois Dumontier, az Octane Management és a Kanadai Nagydíj elnöke.

Az FIA az Automobile Club de Ille Notre-Dame és a Kanadai Nagydíj nevében is őszinte részvétét fejezte ki a családnak és a barátoknak.

Ő az első pályabíró,a ki a 2001-es Ausztrál Nagydíj óta a pályán végzett munka közben hunyt el.

"Sokkoló és sajnálatos, hogy a pályabíró, aki a mi biztonságunkra vigyáz életét veszítette a mai napon. Nyugodj békében barátom" - írta Twitter oldalán Jenson Button.

A McLaren másik pilótája, Sergio Perez is részvétét fejezte ki: "Nagyon sajnálatos hír a pályabíróval kapcsolatban, aki versenyünkön veszítette életét! Gondolatom vele és családjával van."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: