DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula-E: Új utcai pálya jöhet Berlinben

Mivel a Tempelhof repülőtér versenyrendezésre alkalmatlanná vált, a széria vezetői mindent megtesznek azért, hogy az elektromos sorozatot a német fővárosban tartsák.

A berlini ePrix ősszel került veszélybe, ugyanis a verseny helyszínét, a Tempelhof-repülőteret óriási menekülttáborrá alakították át, a helyszín minden létesítményével együtt. A széria főnöke, Alejandro Agag akkor azt mondta, több lehetőség közül is választhatnak: ezek között ott volt a Formula-E stílusához jobban illeszkedő nürnbergi Norisring, de szóba került egy müncheni pálya kialakítása is.



A spanyol üzletember azonban mindenképpen szeretne a német fővárosban maradni, ezért valószínű, hogy Berlinben fognak egy új helyszínt kialakítani - a Formula-E egyelőre még a város elöljáróival tárgyal a lehetőségekről. „Még mindig optimisták vagyunk afelől, hogy a versenyt Berlin utcáin rendezik majd meg, de még nem kaptunk ehhez szabad utat” - nyilatkozta Agag az Autosportnak.

„A Tempelhof fantasztikus volt, de ha végül az „utcán” kötünk ki, az is nagyszerű lesz majd. A csapatunk megállás nélkül dolgozik a szükséges feltételek megteremtésén, a város vezetői pedig együttműködnek velünk a pálya kialakítása és a közlekedés megfelelő biztosítása terén. Vaskos iratköteg, amin jelenleg dolgozunk, hiszen mindkét fél szeretné ezt az eseményt - reméljük, hamarosan bejelenthetünk valamit” - tette hozzá Agag.

A temeplhofi ePrix május 21-re lett tervezve, de Agag nem aggódik az idő rövidsége miatt. „Az infrastruktúrát illetően a falak, a kerítések, a rázókövek mind ott vannak. Drámai fejlődés zajlott le a versenyek előkészítése terén: régebben mindig olyan volt, mintha az Everestet másznánk meg, most viszont csak felmegyünk egy dombra, aztán lejövünk onnan” - tette hozzá a Formula-E első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: