DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Legendás utcai pályával gazdagodhat a Formula-E naptára

Nemcsak a leendő versenyhelyszíneken rendeznek Formula-E-bemutatókat, mindenesetre egy új lehetséges rendező bejelentkezett: májusban demónak, jövőre versenynek adhat otthont Pau városa.

Május 15. és 17. között a legendás francia helyszín az F3-es Európa-bajnokság mezőnyét fogadja majd, ám könnyen lehet, nem csak ez lesz Pau csúcseseménye ebben a hónapban. A tervek szerint ugyani a sorozat egy bemutató keretében idelátogat majd. A lehetőségről a város polgármestere, Francois Bayrou, az FIA-elnök Jean Todt és a Formula-E vezetője, Alejandro Agag tárgyalt a minap Párizsban.



Azonban könnyen lehet, hogy ez a demó előfutára lehet egy igazi e.Prix-nek is, márpedig ez egybevágna a szervezők azon tervével, hogy a 2015/16-os szezonra a jelenlegi kilencről tizenkettőre emelik a futamok számát. Maga a polgármester is élénk érdeklődést tanúsít az ötlet iránt: „Úgy vélem, a motorsportnak ebbe az irányba kell haladnia a jövőben. Remélem, hogy a Formula-E, mely az utcai pályákat részesíti előnyben, mihamarabb a naptárában tudhatja Paut – hiszen ez az egyetlen utcai pálya Franciaországban.”

Annak ellenére nincs francia pálya idén a sorozatban, hogy öt versenyző (Prost, Sarrazin, Vergne, Pic, valamint a partvonalra került Montagny) is itt versenyez, az e.dams révén csapat is van az országnak, sőt, a Renault a sorozat hivatalos technikai partnere.

A széria egyre nagyobb rajongótáborát jellemzi, hogy nemrég Moszkva neve is felröppent lehetséges helyszínként - az orosz főváros akár az évad utolsó versenyét megrendezheti nyár elején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: