DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Kitolta saját nyugdíjkorhatárát a Ferrari elnöke

Lapértesülések szerint Sergio Marchionne módosított két hónappal ezelőtt tett ígéretén, és mégsem fog már 2018-ban leköszönni a Ferrari éléről. Sőt, úgy tűnik, a Scuderia lett az első csapat, amely a lehetőséggel élve részesedést vásárolt az F1-ből.

A világ az év elején már elkönyvelte, hogy a Ferrari elnökeként 2014-ben kinevezett Marchionne uralkodása koránt sem fog olyan hosszúra nyúlni, mint elődje, a márka első embereként 23 évet eltöltő Luca di Montezemolo esetében. A maranellói cég mellett a Fiatnál is vezető pozíciót betöltő olasz-kanadai üzletember ugyanis egy rendezvényen kertelés nélkül kijelentette, hogy jelenlegi terminusa lejártával, 2018 végén leköszön posztjáról.

Most azonban a Gazzetta dello Sport legfrissebb értesülései szerint a 64 éves Marchionne mégis meggondolta magát, és a jelzett visszavonulási dátumon túl további három évig, legalább 2021-ig a Ferrari élén marad.

marchionne_1



Egy másik lap, a spanyol AS eközben arról számolt be, hogy a Ferrari nemrég részesedést vásárolt a Formula-1-ből. Ezt a lehetőséget a sport új irányítója, a Liberty Media ajánlotta fel minden csapat számára, de az olaszok lehetnek az elsők, akik éltek vele. A lap azt is tudni véli, hogy a Ferrari tulajdonába jutott részvények értéke 11,4 millió dollár, ami ugyani soknak hangzik, de az F1 8 milliárd dolláros értéke mellett igazán eltörpül.

Marchionne egyik fenti hírt sem erősítette meg, viszont nyilvánosságra került egy a Ferrari F1-es dolgozóinak nemrég elküldött levele, amelyet amolyan év eleji motiválásnak szánt.

„A 2016-os szezont el kell felejtenünk. Mindazonáltal tudom, hogy a technikai részleget vezető Mattia Binottóval, az istállót irányító Maurizio Arrivabenével, és két olyan tehetséges versenyzővel, mint Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel, a megfelelő emberekkel rendelkezünk” - írta az elnök.

„A 2017-es évad tele van ismeretlenekkel a szabályokban és a sport irányításában történt változások miatt, ezért ódzkodom attól, hogy jóslatokat tegyek. Annyit viszont megígérhetek, hogy harcolni fogunk, hiszen megvan bennünk a hajtóerő, az elkötelezettség és a szenvedély ahhoz, hogy visszatérjünk a csúcsra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: