DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Elképesztő titoktartás övezi az új Red Bullt

Nagy dobásra készülhet új autójával a Milton Keynes-i F1-es alakulat, hiszen még egy pillanat erejéig sem engednek oda senkit az RB13-as közelébe.

Hamarosan megtudjuk, mit is rejteget a Red Bull a lepel alatt, egyelőre azonban csak találgathatunk, miért próbálják a bemutatóig titokban tartani az RB13-ast. Bár a csapatok általában féltve őrzik új modelljeiket, a hivatalos leleplezések előtt mindig előkerül egy-két kémfotó a modellekről, legyen szó titkos bejáratásról, vagy filmforgatási napról, így a rajongók és a sajtó képviselői is csak próbálnak meglepődni, amikor először meglátják az új autókat a bemutatókon.



A Red Bull a tervek szerint vasárnap délután egy órakor mutatja meg nekünk azt a 2017-es autót, mellyel vissza szeretnék venni a Mercedestől a 2014-ben elveszített, és azóta is üldözött világbajnoki címet. Az F1 Today hírportál értesülései szerint olyannyira lázas munka folyt Milton Keynes-ben, hogy még pénteken is az utolsó simításokat végezték az RB13-ason, de mindennél többet árult el a titkolózásról csapat egyik, magát megnevezni nem kívánó tagja.

„Valaki mindig az autó mellett áll tőlünk, nehogy valaki titokban fényképeket készítsen róla” – idézte az F1i.com a névtelen forrást. „A modellt egy különleges repülővel szállították el Barcelonába, mely korábban katonai célokat szolgált. A csapat egyik szállítókamionja aztán elmegy a repülőtérre, és a pályára hozza azt, így elkezdhetjük a munkát. Az igazat megvallva, még én sem láttam, hogyan néz ki!”

A csapat mindeközben csúcsra járatja a 13-as számmal való játszadozást, hiszen az RB 13-as 13 óra 13 perckor fogja széttörni az internetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: