DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mexikói időjárás: Tizenhetedszer is ugyanaz!

Az F1 hivatalos időjárás-előrejelző partnere, az Ubimet egykedvűen közli, hogy kezdődik a száraz évszak Mexikóban, de azért ad egy kis reménysugarat azoknak, akik a csapadékban reménykednek.

mexiko-hermanos-rodriguez



A Formula-1 története során 17. alkalommal rendeznek nagydíjat Mexikóban, és noha a múlt számos izgalmas futamot hozott, egyvalamiben mindegyik hasonlított: száraz volt az időjárás, a mai napig ugyanis még egyetlen esős versenyt sem rendeztek az Autodromo Hermanos Rodriguez pályán.

Az Ubimet az előttünk álló hétvégére sem jósol meglepetést ebben a tekintetben. Emlékeztetnek, hogy október végén megkezdődik a száraz évszak Mexikó trópusi éghajlati övben fekvő déli felén, amelyben a főváros is található, és ilyenkor teljesen megszokott, hogy a téli hónapok kevés csapadékot hoznak.

Túlságosan nagy hőség azért nem várható, péntektől vasárnapig 16 és 19 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, enyhe szél és részlegesen felhős égbolt mellett. Az esős futamban bízók lelkesedését fenntartva azért az Ubimet hozzáteszi, hogy nem zárható ki záporok kialakulása a hétvége délutáni vagy esti óráiban.

Amikor először megjelent az F1-es naptárban a Mexikói Nagydíj, 1963 és 1970 között is október végi időpontot kapott a futam. 1986-ban a pálya visszatért egy hétéves időszakra, amikor már tavasszal, illetve koranyáron látogatott ide a mezőny, de a csapadék akkor is távol maradt a versenyektől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: