DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Minden összeállt a debütáló Ocon számára

Spában kezdi meg F1-es karrierjét a 19 éves tehetség, egy mágikus, történelmi, de számára már ismerős pályán, közel az otthonához, a családja előtt. Minden adott a tökéletes hétvégéhez?

Eljött a pillanat: kezdődik a Belga Nagydíj hétvégéje, amelyen Formula-1-es versenyzőként debütál a 19 éves Esteban Ocon. A Mercedes fiatal tehetsége a Manor színeiben mutatkozik be a királykategóriában, éppen a legendás pályán.

Ocon_2



"Rendkívül izgatott és feltüzelt vagyok! Ez az a pillanat, amelyre már nagyon régóta vártam" - nyilatkozta Ocon a versenyhétvége előtt. "Alig várom, hogy elkezdjük. Az utóbbi két hét örökkévalóságnak tűnt, de volt időm arra, hogy átgondoljam a dolgokat, úgyhogy készen állok" - tette hozzá a francia.

Spában több, később legendássá váló pilóta kezdte meg Formula-1-es karrierjét, ráadásul a helyszín Ocon számára sem ismeretlen. "Versenyeztem már itt korábban az F3-ban és a GP3-ban, ez pedig biztosan segíteni fog. Nem is remélhettem ennél jobb helyet a Formula-1-es debütáláshoz. Spa egy mágikus pálya, rengeteg történelemmel és a pilóta felé rengeteg kihívással, ráadásul közel van ahhoz, hogy hazai futamnak nevezhessem. Összességében ez egy különleges hétvége lesz."

"Ez tényleg elég egyszerű" - válaszolta a terveit, céljait firtató kérdésre. "Jó munkát szeretnék végezni, meg akarom ismerni az autót, a csapatot, a teljes istállót, majd teljesíteni egy olyan hétvégét, amelyre lehet építkezni. Ez a cél. A családom is itt lesz, hogy szurkoljon, nagyon közel állunk egymáshoz, úgyhogy miattuk is szeretnék jól szerepelni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: