DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa megszólalt jövőjével kapcsolatban

A brazil F1-es pilóta harmadik évét tölti a Williamsnél, de egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is kék-fehérben láthatjuk majd - de vajon hová vezet a 2008-as vb-második útja?

Úgy tűnik, a Williams a végletekig kivár azzal, hogy milyen pilótákkal fog felállni a 2017-es F1-es szezonban. Jelenlegi pilótáik, Valtteri Bottas és Felipe Massa sem rendelkezik szerződéssel a következő évre, annál inkább szóba került viszont több potenciális jelölt is kettejük üléseire. A pletykák leginkább Jenson Button és Sergio Perezt emlegetik, de a fejlesztőpilóta Alex Lynn is szeretné végre F1-es pilótának mondani magát. Valtteri Bottast legutóbb a Renault-val hozták szóba, Massa pedig állítólag több csapattal is tárgyal, amint azt maga a brazil mesélte el egy interjúban.



„Már egy ideje folytatjuk a tárgyalásokat” - idézte Massát az ESPN. „Nem mondom azt, hogy itt, ebben a csapatban - jelenleg még nincs 100%-os válaszunk erre a kérdésre, meglátjuk, hogy mi fog később történni. Nem akarok megnevezni senkit, de olyan csapatnál szeretnék versenyezni ahol fontos vagyok, ahol jó eredményeket érhetek el, de ha ezt nem sikerül elérnem, akkor lehet, hogy nem leszek itt a következő évben.”

Néhány héttel ezelőtt a brazil pilóta elhintette, hogy akár a Ferrari is szóba jöhet számára, de Scuderia végül hosszabbított Kimi Raikkönennel 2017-re - az élcsapatoknál nincs hely, így kérdés, hol talál magának helyet, ha a Williams nem fog vele hosszabbítani. „Azt csinálom, amit szeretek, ez pedig a versenyzés, de csak a részvételért nem fogok itt maradni. Azért vagyok itt, hogy azt csináljam, amire szerintem képes vagyok, hogy boldog legyek, és hogy fontosnak érezzem magam abban a csapatban, amelynek a sikeréért küzdök - ha ez nincs meg, nem érdekel a folytatás. Mindig vannak olyan dolgok, melyek az F1-en kívül érdekelnek, de csak amikor 100%-osan biztos leszek a döntésben, akkor dől el, hogy hogyan tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: