Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 24. szombat
F1

A Mercedes kommentálta a kiszállás hírét

Nem maradt visszhang nélkül az a pletyka, amely a Mercedes lehetséges távozását fejtegette az F1-ből néhány éven belül. Toto Wolff erélyesen tagadta, hogy a hírnek valóságalapja lenne.

Mi is beszámoltunk arról a cikkről, amely az elismert Autosport magazin weboldalán jelent meg, és több előjel alapján a Mercedes lehetséges kiszállását fejtegette, akár már 2018 végén. Az írás nem maradt hatás nélkül, német lapok keresték fel a csapat vezetőjét, Toto Wolffot, hogy kommentálja az okfejtést.

„A butaság határát súrolja, teljes mértékben nonszensz” – felelte Wolff a Speed Week lapnak. „Ez a pletyka biztosan a Marsról érkezett” – folytatta hasonló erélyességgel az Auto Bildnek. Bővebben nem is vesztegetett szót spekulációra, amely szerint a kiszállás után ő vásárolhatja fel az istállót, ahogy Ross Brawn a Hondával tette 2009-ben.

Wolff a világbajnokságot már 19 ponttal vezető Lewis Hamilton küszöbönálló motorbüntetéséről is beszélt. A brit év eleji műszaki hibái miatt a hajtáslánc több komponenséből a határon táncol, mind az öt engedélyezett egységet felhasználta már belőlük. A hatodik behelyezése bármelyikből büntetést ér, a Mercedes pedig taktikusan akarja kiválasztani, melyik helyszínen cseréljen:

„Spában és Monzában gondolkodunk. A motor fejlesztésétől is függ, hiszen annak nincs értelme, hogy új erőforrást adunk neki, egy versennyel később pedig jön egy erősebb specifikáció. Ebből Nicónak származna előnye, ezért a döntés még nem született meg” – fogalmazott az osztrák sportvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?