DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes-junior, a Renault-nál tesztel, a Manornál mutatkozik be?

Esteban Ocon a brackley-i F1-es csapat támogatottjaként került a a Renault-hoz tartalékpilótának, de könnyen lehet, hogy már idén bemutatkozik a Manornál - ő mindenesetre készen áll.

Amíg a hét során a paddockból származó hírek Stoffel Vandoorne-t emlegették a legnagyobb esélyesként Rio Haryanto helyére, most már a Mercedes tehetsége, Esteban Ocon tűnik a legkomolyabb kandidálónak. Mint ismeretes, nem biztos, hogy az indonéz pilóta tud elég szponzorpénzt szerezni a szezon nyári szünet után következő részére, ami helyzetbe hozhatja a mezőny két legígéretesebb fiatal pilótáját. Ocon Barcelonában, valamint az elmúlt három helyszín mindegyikén lehetőséget kapott a Renault-tól a pénteki első edzéseken, ezzel pedig megfelelő tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy akár már versenyen is bemutatkozhasson.



A jelenleg DTM-ben versenyző francia éppen ezért teljesen felkészültnek érzi magát, ha a Manor úgy dönt, hogy őt teszi be Haryanto helyére. „Ha bárhol felmerül egy lehetőség, ki fogom használni” - idézte Ocont a Motorsport.com. „Az biztos, hogy készen állok, már egy ideje itt vagyok, több autót is vezettem, így boldogan vállalom a feladatot, ha így alakul.” A francia pilóta mellett szóló fontos tényező, hogy a Német Túraautó Bajnokságnak a továbbiakban nem lesz ütközése az F1-es naptárral, ő pedig szívesen versenyezne mindkét sorozatban. „Első számú célom a Forma-1, s bár nagyon jól érzem magam a DTM-ben, nem akarok ott maradni túl hosszú ideig. Így ha lesz F1-es lehetőség, szorgalmazni fogom, hogy használjuk ki.”

Mindemellett Ocon arra is esélyes, hogy 2017-ben a Renault gyári pilótája legyen - a franciák egyelőre még gondolkoznak azon, hogy megtartsák-e jelenlegi pilótáikat, Kevin Magnussent és Jolyon Palmert, de legfrissebb hírek szerint Sergio Perez is esélyes arra, hogy Enstone-ba igazoljon. Sőt, a Renault Stoffel Vandoorne-t is kinézte magának, ám a belga sorsáról egyedül a McLaren fog döntetni mivel opciós joguk van rá 2017-re. Mindenesetre ami Ocont illeti, ha tényleg őt választja a Manor, nagyon komoly párosítás alakulhat ki a mezőny egyik legkisebb csapatánál, hiszen Pascal Wehrleinnel versenyezne együtt, aki szintén a Mercedes juniorjaként került a dinningtoniakhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: