DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Még mindig gyenge a Renault-motor?

A Red Bull szerint a francia F1-es erőforrás továbbra is jelentős lemaradásban van a Mercedeshez képest, de érkeznek majd a fejlesztések és előre fognak lépni a folytatásban.

Bár Barcelona óta egy-két megingástól eltekintve egyértelműen élcsapat a Red Bull és ezt a fejlődő Renault-motornak is köszönheti, Christian Horner csapatfőnök szerint a franciák erőforrása továbbra is jelentősen le van maradva a Mercedes mögött.

Maxrosie



A TAG Heuer néven futó motor Monacóban kapott jelentősebb fejlesztést. "Tudom, hogy a Renault csinált néhány nagy előrelépést, tudjuk, hogy van még pár, ami érkezhet és egyértelműen érkezik is, ezt kell összehangolni a karosszériával" - mondta Horner. "Még mindig van negyvenöt lóerő hátrányunk a Mercedeshez képest, ezt mondták nekünk a Renault-nál, de tudjuk a tervet, hogy csökkentik ezt a különbséget."

Horner szerint a jelenlegi csomagukból is képesek még többet kihozni - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ha ez és a Renault újabb fejlesztése megtörténik, kezdhet aggódni a Mercedes? "Beállításokban, vezethetőségben, az üzemanyag terén még van hova fejlődnünk, találhatunk még teljesítményt. Biztosak vagyunk abban, hogy lesznek még előrelépések."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: