DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

El kellett beszélgetni Verstappennel Monaco után

Miután Barcelonában az egész F1-es társadalmat sokkolta győzelmével, Max Verstappen igencsak szétesett a hercegségben - Helmut Markónak pedig az volt a feladata, hogy rendet tegyen a fejében.

Bár a két Mercedes elérhetetlen távolságban van a Red Bull számára, a 2016-szezon sikersztorija eddig Max Verstappené. A holland pilóta éppen hogy átnyergelt a Toro Rossótól új csapatához, már első versenyén diadalmaskodott, a sportág legfiatalabb futamgyőztesévé válva ezzel. Ám a Monacói Nagydíj hétvégéjén háromszor is megtalálta a korlátot, ebből pedig kétszer elég komolyan összetörte autóját.



A Red Bull-pilóták szerződéseit intéző, így Max Verstappen Red Bullhoz történő fellépésében is kulcsszerepet játszó Helmut Marko úgy véli, hihetetlen volt az a kritikaáradat, amit védence kapott Monaco után. „Elképesztő, hogy egy pilóta hősnek számít egyik vasárnap, 15 nappal később pedig komolyan elkezdik kritizálni néhány hiba miatt” - nyilatkozta az osztrák a brazil Globónak.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Monacói Nagydíj után Markónak el kellett beszélgetnie a holland ifjonccal - ami sikeres lett, lévén Verstappen Kanadában remek negyedik hellyel tért vissza, és nem mellesleg Nico Rosberget oktatta a futam záró szakaszában.

„Kivételes munkát végzett, előzgetett, feljött az ötödik helyig, de mivel az élen haladók messze jártak, egy olyan pályán, mint Monaco, nem tudott mit tenni. Nem volt értelme kockáztatni a semmiért. Ezért sokat beszélgettem Maxszal, aki úgy tűnt, hallgatott ránk. Úgy vélem, ez a hiba fontos pontját jelenti a tanulási szakaszának.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: