DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Új motort kap Alonso Monacóban

Fernando Alonso, a McLaren F1-es versenyzője új motort kap a Monacói Nagydíjra, azonban ez még nem a Honda továbbfejlesztett erőforrása lesz – arra még várni kell.

Alonso immár harmadik motorját kapja meg a hétvégén, mivel a spanyol pilóta a szezonnyitón történt balesetét követően nem tudta tovább használni az első erőforrását, így az csak egyetlen futamot élt meg. A csapatok a megtett kilométerek alapján számítják ki, hogy mi az az élettartam, amikor a motor még megbízhatóan működik – ez a határ most jött el Alonsónál, így a csapat inkább kicseréli az aggregátot.

 Alonso



A McLaren arra számít, hogy erős formájukat tudják majd hozni a hétvégén, így nem szeretnének kockáztatni, és inkább kicserélik Alonso motorját. Ettől függetlenül az előző Honda-erőforrás még használható lesz, így a különböző egységeket még használni fogják a szabadedzéseken. A gyártó azonban úgy döntött, a fejlesztéseket még nem viszik pályára Monacóban, és azon is gondolkodnak, hogy a Kanadai Nagydíjon bemutatják-e őket.

 

 

A Honda nem szeretne túl korán tokeneket „elpocsékolni”, hátha azokat később jobban tudják hasznosítani, és nagyobb célokért tudják felhasználni őket. „Még nem döntöttük el” – nyilatkozta Yusuke Hasegawa a Motorsport.com című weboldalnak. „A taktikáról kell gondolkodnunk, hogy melyik nagydíjra fejlesszünk, és ezt még nem tudom megmondani. Még nincs konkrét tervünk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: