DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button jövőre a Williamshez szerződik?

A 2009-es F1-es világbajnok szerződése év végén lejár a McLarennel és a pilótapiac alakulása szerint jövőre tárt karokkal várják korábbi istállójánál - keretbe foglalja pályafutását?

Jenson Button hosszas találgatás után írta alá szerződését 2016-ra is a McLaren-Hondával tavaly ősszel, miután biztossá vált, hogy a Ferrari megtartja Kimi Raikkönent, így Valtteri Bottas marad a Williamsnél - egyes hírek szerint 2009 világbajnoka korábbi csapatához szerződött volna.

"Jenson kis híján csatlakozott a Williamshez az előző szezon végén" - mondta David Croft a Sky Sportsnak. "Ahogy arról szóltak is a hírek, a Williams nem akarta elkapkodni a döntést és letenni a voksát Valtteri mellett, Jenson is ott volt a kalapban. Egészen addig, amíg a Williams be nem jelentette Bottast, a McLaren pedig Buttont".

Button



Az azonban egyelőre nem biztos, hogy Button nem tér-e vissza korábbi csapatához. "Lejár a szerződése és Felipe Massának is lejár a szerződése, a Williamsnek pilóta kell majd" - tette hozzá Croft. A brit pilóta 2000-ben a Williamsnél kezdte meg Formula-1-es pályafutását és szép lezárása lenne karrierjének, ha onnan vonulna vissza. "Gyönyörű vége lenne Button sztorijának" - tette hozzá Marc Prestley, a korábbi McLaren-mérnök.

Ez azért is lehet reális opció, mert Stoffel Vandoorne már bizonyította képességeit és nincs rá sok esély, hogy még egy évet várjon a Formula-1-es bemutatkozással. A McLaren aligha akarja eltékozolni tehetségét, így Button lejáró szerződését nem valószínű, hogy meghosszabbítják.

"Ha a Red Bullnak kellemes gondjai vannak a pilótáival, akkor a McLaren gondja jelenleg Vandoorne. Kinevelték, sok pénzt öltek bele és most tudják, hogy készen áll. Fernandónak van még egy éve, de hogy Jensonnal mi lesz, azt a szezon során el kell dönteniük. Az mindenesetre biztos, hogy Frank Williams és Claire Williams továbbra is nagyon kedveli Jensont és ahogy Marc is mondta, szép lezárása lenne ez a karrierjének" - magyarázta Croft. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: