DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Az új szabályokkal is nálunk lehet az előny

A Mercedes már többször hangoztatta ellenkezését a 2017-es reformokkal szemben - Toto Wolff most is fenntartja véleményét, hozzátéve, az új szabályokkal is nekik lesz a legnagyobb esélyük.

Az elmúlt több, mint két év domináns gárdájaként a Mercedes emelte fel legjobban a hangját a 2017-es szabályok ellen. De mivel a csapatoknak és a sportág irányítóinak a hét folyamán sikerült megegyezésre jutni, jövőre jönnek az átalakított autók - Eric Boullier, a McLaren sportigazgatójának nagy örömére.

Toto Wolff azonban nem csapata miatt - egyszerűbben fogalmazva: az előnyük elveszítéséért - aggódik, hanem a sportág miatt. „Mindig is az volt a véleményem, hogy minél tovább hagyjuk stabilan a szabályokat, a mezőny és a csapatok teljesítménye annál közelebb kerül egymáshoz” - nyilatkozta az osztrák a Motorsport.com-nak.



„Természetes, ahogyan a csapatok azt mondják, hogy a Mercedes azért nem akar változást, mert remekül teljesítenek. Az igazat megvallva pont az ellenkezője igaz. Ha módosítanak a szabályokon, a struktúránkkal remek helyzetbe kerülünk ahhoz, hogy ismét nagyot dobbantsunk. Ebből a szemszögből nézve nagy a kockázata annak, hogy a versenyzés még unalmasabbá válik majd.”

Wolff kiáll korábbi állítása mellett mondván, az új autók nem fognak izgalmasabb versenyeket produkálni. „Az autók lenyűgözőek és szélesek - még el is férek a diffúzor alatt -, sokkal nagyobb lesz a leszorítóerejük, és nagyobb kanyarsebességre lesznek képesek” - mondt Wolff.

„Az autó mögötti levegőáramlat teszi majd az eddigieknél is nehezebbé az előzéseket. Abban a pillanatban, amikor közelebb kerülsz az előtted autózóhoz, elveszíted a leszorítóerődet, elkezdesz csúszkálni, kinyírod a gumikat, és így nem tudsz majd előzni. Várjuk ki, mit hoz a következő év - én szívesen maradnék ott, ahol vagyunk, de azt is megértem, hogy a többiek kockáztatni akarnak. Nem hinném, hogy túlságosan tudományos volt a megközelítés, de el kell fogadnunk” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: