Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

„Alonso nem biztos, hogy megvárja a fejlődést”

Juan Pablo Montoya, egykori F1-es versenyző arról beszélt, szerinte ki a jobb pilóta Hamilton és Vettel közül, és elmondta azt is, mit gondol a McLaren és a Honda partnerségéről.

Montoya szerint a jelenlegi Formula-1 nem sokban különbözik attól, mint amit az elmúlt években láthattunk, ugyanis mindig előfordult, hogy egy csapat – akár évekig is – dominált. A kolumbiai versenyző azonban még IndyCar-résztvevőként is figyelemmel követi a sportot, így a kérdésre, szerinte Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel közül ki a jobb, így válaszolt: „Úgy gondolom, Vettel már egy kész versenyző” – nyilatkozta Montoya az Auto Bild Motorsportnak. „Akkor találkoztam vele, amikor még kissrác volt, és már akkor is többet dolgozott, mint bárki más.”

 Montoya

Montoya szerint éppen ezért már csak arra van szükség, hogy a Ferrari versenygépe igazán erős legyen – innentől kezdve pedig Vettel megállíthatatlan lesz és képes lesz legyőzni a Mercedest. A kérdésre, szerinte ez az idei szezonban bekövetkezhet-e, Montoya így válaszolt: „Ha a Ferrari jól végzi a munkáját, akkor igen. A Formula-1-ben egyszerű a dolog: akinek a legjobb autója van, mindig az a leggyorsabb.”

 

Az egykori McLaren-pilóta szerint nagyon nehéz helyzetbe került volt csapata, hiszen jártak már a csúcson is, és ezek után mindent újra fel kell építeniük a Hondával. „Ez nagyon kemény dolog. Volt egy Mercedes motoruk, aztán átváltottak a Hondára, és észrevették, mennyi munkába kerül, hogy újra versenyképesek legyenek. De hosszú távon ez tűnik a helyes döntésnek. Ha a Honda jó lesz, nagy előrelépést fognak tenni, nyerhetnek és dominálhatnak majd.” És hogy Alonsónak lesz-e még annyi ideje az F1-ben? „Igen, kérdés, hogy akar-e addig várni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?