Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Lauda: Direkt vettünk vissza? Marhaság!

Miután a Mercedes kettős győzelemmel zárta az Ausztrál Nagydíjat. a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondta, hogy az Ezüstnyilak akár az egész mezőnyt lekörözhették volna - Niki Lauda szerint azonban ez nem igaz.

Noha az év első versenyének első szakaszában még a két Ferrari vezette a mezőnyt, a maranellóiknak meg kellett elégedniük Sebastian Vettel harmadik helyével. Helmut Marko a hétvége után azt nyilatkozta, hogy a Mercedes rejtegeti valódi potenciálját, és ha akarták volna, mindenki le tudtak volna körözni az Albert Parkban.

Többen már akkor sem értettek egyet az osztrák kijelentésével, most pedig honfitársa, a Mercedes elnökeként tevékenykedő Niki Lauda válaszolt neki: „Nagyon aggódtam. Majdnem veszítettünk velük szemben, nem látták?” - nyilatkozta Lauda az olasz La Repubblicának azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari milyen közel volt a Mercedeshez a versenyen, hozzátéve: „A Ferrari valós fenyegetést jelentett a győzelemre, ’de’ nélkül.”

Amikor a háromszoros világbajnokot arról kérdezték, hogy a Mercedes direkt „vett vissza” a show fokozása érdekében, így válaszolt: „Marhaság. Az az igazság, hogy semmilyen különbség nem volt a két autó között, egyedül a piros zászló mentett meg minket, máskülönben ők győztek volna.”

„Ez volt a legizgalmasabb futam, amit az elmúlt három évben láttam - az éra legjobb versenye” - tette hozzá Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?