Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

Button: Milyen egy jó versenyző?

A 2009-es F1-es világbajnok Jenson Button árult el néhány kulisszatitkot a versenyzői létről és arról, milyen elvárásoknak kell megfelelniük az autókat vezetőknek, ha huzamosabb ideig a Formula 1-ben szeretnének maradni.

A brit világbajnok úgy érzi, az autóban és az autón kívül is másképp kell viselkedni a pilótának, hogy meg tudjon felelni minden elvárásnak. Erről a témáról a szintén világbajnok Damon Hill-lel beszélgettek, a Sky Sports interjújának keretén belül: „Ha nem tudsz más ember lenni az autón kívül, az gyengeség. Úgy érzem, ha beülsz az autóba, egy bizonyos típusú ember vagy. Mindent beleadsz, megpróbálod a maximumot nyújtani és úgy hiszed, senki nem csinálja nálad jobban a hétvége során a munkát."

Dppi_Button_03.25.

Button az autón kívüli elvárásokról is beszélt: „Ha nem vagy az autóban, máshogy kell viselkedned, különben a szponzorok nem akarnak majd veled dolgozni, és a karriered igen rövid lesz, annak ellenére, ha jó is vagy a pályán. Mindig teljes erőbedobáson kell lenned, és ezt az új srácoknak is nagyon gyorsan meg kell tanulni.”

„Nagyon meglepődtem, hogy a 18-19 éves srácok, akik ekkor belépnek ebbe a sportba, most már 17 évet is le tudnak húzni itt, mert a világ ennyire megváltozott. Úgy gondolom, hogy ez az a dolog, aminek terén szerencsés voltam. Fel tudtam nőni az évek alatt, és nemcsak egy jó pilótává, de a teljes csomaghoz is, ami a sikerekhez vezet ebben a sportban” – folytatta gondolatait a brit.

„Ugyanez a helyzet Fernandóval. Ez az, amiért ilyen sok ideje itt van és a csapatok még mindig akarják, hogy versenyezzünk, annak ellenére, hogy 35 és 36 évesek vagyunk. A legfontosabb dolog, hogy maradj a csúcson az erőnlét és még minden más szemszögéből is – aztán nincs ok a visszavonulásra” – zárta gondolatait Button arról, miért van még mindig ott az F1-es mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?