Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

Ecclestone: Az új időmérő egy marhaság

Bernie Ecclestone sem elégedett az új időmérő formátumával – a Formula-1 kereskedelmi jogainak birtokosa továbbra is ragaszkodik saját elképzeléseihez, amellyel izgalmasabbá tehetnék a futamokat.

Ecclestone elmondta, a kvalifikáció új szabályrendszere nem egészen úgy sült el, ahogy azt annak megálmodói szerették volna, hiszen a Mercedes továbbra is uralja a mezőnyt. „Láttam, de azt kell mondjam, már az elején sem lelkesedtem érte. Elég nagy marhaság, de ez lesz, amíg meg nem változtatjuk.”

 Ecclestone

Az üzletember hozzátette, elképzelhető olyan szituáció, amikor működőképes lehet az új rendszer, ám az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén nem ezt láthattuk. „Az egyetlen fontos dolog ebben az új formátumban az, hogy a gyorsabb srácok elhagyhatják a pályát, vagy elronthatnak valamit, és akkor megkeveredik a mezőny – ezt akartuk. De az történt, hogy a Mercedes még mindig nagyon-nagyon jó.”

„Ha visszatérnénk az előző rendszerhez, elmondom, mi történne: a Mercedes lenne az első és a második helyen. Amit nem akarok, az az, hogy meg tudjuk jósolni a rajtsorrendet és a verseny eredményét.”

 

Ecclestone már korábban is azt javasolta, hogy a versenyek győztesei időbüntetést kapjanak a következő futamra – szerinte így lehetne igazán izgalmasabbá tenni a versenyeket, hiszen a legerősebb autó így akár a középmezőnyből is rajtolhatna. „Azt akartam, hogy annak, aki az utolsó versenyt megnyerte, az időmérős eredményéhez plusz tizedeket, másodperceket adjunk. Így egy kevert rajtrácsot kapnánk, és legalább a futam felén jó verseny lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?