Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Szokatlan hibával kezdte az évet a Force India

A Force India már Melbourne-ben elesett a szezon során felhasználható két túlórázási lehetőség egyikétől, amikor egy figyelmetlen munkatársuk rossz időpontban tette be a lábát a pályára.

Az elmúlt tíz év során vezették be a Formula-1-ben azt a gyakorlatot, miszerint a csapattagok immár nem dolgozhatnak éjt nappallá téve az autókon egy-egy versenyhétvége során. A szabályokba is belefoglalták, hogy az éjszaka folyamán mettől meddig nem tartózkodhat csapatszemélyzet a pálya területén, ezzel gondoskodva róla, hogy kellő pihenőidő is jusson a szezonban egyébként is megfeszített menetrend szerint dolgozó munkatársaknak.

llllllllll

Ez a munkatilalom alól néhány alkalommal minden csapat kivételt kaphat, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy egy komolyabb meghibásodás vagy éppen új alkatrészek érkezése miatt adott esetben több időt kell szánni az autó felkészítésére a hétvége során. 2016-ban minden csapat személyzete kétszer teheti meg, hogy a pályán maradjon a tiltott időszakban, így okosan kell bánniuk ezekkel a jokerlehetőségekkel.

A Force Indiánál azonban egy figyelmetlenség miatt már a szezonnyitó hétvége első éjszakája során eljátszották az egyik ilyen lehetőséget, hiszen az FIA technikai küldöttje, Jo Bauer péntek reggel közleményben tudatta, hogy a silverstone-i alakulat a nyolcórás tilalom során is a pályán tartózkodott.

Az istálló egy szóvivője aztán a GPUpdate.com kérdésére elmagyarázta, hogy mi is történt, hiszen nem egyszerű túlórázásról volt szó: „A munkatilalmat az egyik csapattag őszinte hibája miatt szegtük meg, aki ma reggel kissé túl korán érkezett a pályára. Az illető egyszerűen csak összekeveredett az időpontokkal, köszönhetően a melbourne-i szokatlan időbeosztásnak (a jet lag hatásairól nem is beszélve).”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?