Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A korábbi Mercedes-mérnököt lenyűgözte a Ferrari

Jock Clear a világbajnok istállótól igazolt az olaszokhoz és szerinte a Ferrari sikeréhes, motivált, jól dolgozó csapat - úgy véli, hogy ők maximálisan elvégezték a házi feladatukat.

Lewis Hamilton korábbi nagy tapasztalattal rendelkező teljesítményért felelős mérnöke, Jock Clear már korábban otthagyta a Mercedest, ám egy évig nem dolgozhatott a Formula-1-ben a távozása után. Most azonban már munkába állhatott, méghozzá nem is akárhol, hanem a németek nagy riválisánál, a Ferrarinál. Clear úgy fogalmazott: nagyon lenyűgözte az, amit a maranellói istállónál tapasztalt.

JockClear

"Az elmúlt három hónap nagy részében természetesen azt tanultam, hogy hogyan működik a csapat, most viszont már látom, hogy egy nagyon jó helyzetben lévő istállóhoz kerültem. Igen, tudjuk, hogy fejlődnünk kell, de ez a sport, itt mindig keresni kell a fejlődés lehetőségét" - nyilatkozta Clear. "Nagyon lenyűgözött az a csapat, amelyet átvettem, James Allison pokolian jó munkát végzett, hogy motiváltan és pozitívan tartsa a srácokat. Nagyon sok a pozitívum, így nem kell sokat stresszelnem" - bsezélt lelkesen a körülményekről a szakember.

"A szabályok és a gumik változásain sokat kellett gondolkodnunk, de még egyszer mondom: ez a csapat nem ténfergett és várt rám, hanem kőkeményen dolgozott. Vannak olyan eszközeink, amelyekkel mindig a legjobb információkat tudjuk begyűjteni és most kezdődik a verseny, ahol meglátjuk, hogy hol is tartunk. Bizto vagyok benne, hogy mi jól végeztük el a házi feladatunkat, de abban is biztos vagyok, hogy a többiek is megcsinálták a magukét. Meglátjuk" - ejtett pár szót a riválisokról is Clear.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?