Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

„Erőből dobogón a Toro Rosso? Nem lehetséges”

A csapat részéről kijelentették, reális cél a pódium idén. Kevésbé bizakodó az alakulat versenyzője, Carlos Sainz, aki úgy számol, négy másik istálló is előttük lesz.

A faenzai alakulat, a Red Bull juniorcsapata a barcelonai tesztelés egyik meglepetése volt: a Mercedes mögött ők teljesítették a legtöbb kört két hét során, az STR11 nem szenvedett el műszaki hibákat annak ellenére, hogy a tél folyamán egy vadonatúj motort kellett a karosszériába építeni. Ráadásul az említett motortól, a Ferrari erőforrásától tempóbeli javulást is várnak. Franz Tost csapatfőnök ki is jelentette: a csapat dobogóra állhat az idény során.

A Toro Rosso spanyol pilótája, Carlos Sainz azonban nem ért egyet főnökével: szerinte merész elképzelés a pódium, különösen, ha önerőből akarják elérni, nem egy kaotikus versenyen.

„Úgy gondolom, a pódium esélyei alacsonyak. Normál körülmények között nem gondolom, hogy lehetséges lenne” – mondta az ifjú pilóta az El Mundo Deportivo lapnak, majd emlékeztetett, milyen ellenfeleket kellene legyőzni hozzá: „A Mercedes és Ferrari másik bolygón vannak, mögöttük pedig a Williamsnek és Red Bullnak kell következnie. Arra törekszünk, hogy az ötödik legjobb csapat legyünk a rajtrácson, a 9-10. helyről pedig nem könnyű eljutni a dobogóig. Ehhez abnormális körülmények szükségesek.”

A csapat az előző szezonban kétszer is a pódium közelébe került: Sainz csapattársa, Max Verstappen negyedik lett a Magyar Nagydíjon, majd később az Egyesült Államokban is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?