Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Törésteszt előtt a Williams legújabb orra

A rövid orrkialakítás terén úttörőnek számító Williams idénre nem rukkolt elő újabb koncepcióval – ez azonban nem jelenti azt, hogy az első F1-es hétvégék egyikén nem vetik be a rövidebb változatot.

A Williams volt a mostanság uralkodó „rövid orr”-koncepció úttörője, épp ezért sokan azt várták tőle, hogy az idei szezonra egy még rövidebb kialakítással rukkolnak elő, ám a barcelonai teszten gyakorlatilag ugyanazzal az orral jelent meg az FW38-as, mint az előd.

williams_barcteszt_cs

A paddockban terjedő pletykák szerint a Williams a szezon első három versenyének valamelyikén vetheti be először a még rövidebb kialakítást, mely az Auto Motor und Sport szerint mintegy öt centiméterrel lehet rövidebb, mint az előző. Pat Symonds technikai igazgató azt is elárulta, hogy bár egy törésteszten elbukott a koncepció, a jövő héten újra megpróbálják – ám ez nem lesz egyszerű, hiszen az előző is nehezen ment át.

Az előszezon egyik nagy kérdése, hogy pontosan hol tarthat a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest a Williams – biztos válasz persze nincs egyelőre, Felipe Massa mindenesetre kifejtette véleményét ezzel kapcsolatban: „Határozottan elégedettebb vagyok, mint a múlt héten voltam. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Mercedes van elöl, ahogy a Ferrari is előrébb tart, utána viszont számos csapat együtt van. Nem lesz könnyű jobban teljesítenünk a harmadik helynél” – idézi a brazilt a Globo Esporte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?