Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Vettel Raikkönennel csatázna legszívesebben

Ha ő választhatná ki legfőbb 2016-os ellenfelét, a Ferrari pilótája Kimi Raikkönent mondaná – mindezt azért, mert azt jelentené, hogy a Ferrari nagyon ütőképes konstrukcióval állt elő.

A négyszeres világbajnok és veterán csapattársa, Kimi Raikkönen teljesítménye nem volt egyforma szinten a 2015-ös év folyamán, miközben a német három versenyt megnyert, a finn pilóta mindössze háromszor tudott felállni a pódiumra. Abban az esetben, ha a Ferrari bajnoki címért küzdhet az új szezonban, a többség úgy gondolja, Vettel lesz az, aki vállán viszi majd a csapatot Lewis Hamilton és Nico Rosberg Mercedesei ellenében. Maga a versenyző azonban azt szeretné, ha Raikkönen lenne a legfőbb ellenfele.

„Remélem, hogy harcolhatok Kimivel, ugyanis ez azt jelentené, hogy nagyon erős autónk van, amellyel mindketten a bajnoki címért hajtunk” – magyarázta a versenyző hivatalos weboldalán. Persze egy ütőképes autó mellett Raikkönennek is jelentős előrelépésre lenne szüksége, hogy hozza Vettel szintjét, és ne csak másodikként kocogjon be mögötte minden versenyen, amennyiben a Ferrarinak tényleg sikerül annyira jó konstrukciót építenie.

Vettel egy másik megszólalásában a bonyolult szabályok mellett a Mercedest is megszólta, azzal érvelve, hogy a csapat uralma elfordítja a nézőket a sporttól. „Természetesen a Mercedes elmúlt két évben látott dominanciája sok rajongó számára elvett az izgalomból. Emellett túlságosan a részletekre fókuszálunk, úgy gondolom, nem szabad szem elől tévesztenünk a motorsport gyökereit. Remélem, hogy az autók a jövőben mindenki számára kézzelfoghatóbbak lesznek” – magyarázta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?