DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Renault: A Red Bull lesz a viszonyítási alap

A Renault karosszériáért felelős vezetője szerint a Red Bull köridejeit fogják mércének tekinteni, de nem várják, hogy idén elérik majd a szintjüket. A Ferrari és a Mercedes kilóghat az F1-es mezőnyből.

Nick Chester, a Renault karosszériájáért felelős vezető szerint nehéz kérés a csapatától, hogy az aerodinamikát tekintve megelőzze a Red Bullt.

"Ez egy viszonyítási pont lesz és valószínűleg elég fájdalmas, de ez is segíti a fejlődést. Tudjuk, hogy a Red Bull nagyon jó karosszériát készít, tudni fogjuk a köridőket és az övék lesz majd a mérce. Őszintén megmondom, hogy nem várjuk azt, hogy az ő szintjükön legyünk idén. Fejleszteni és építeni kell a csapatunkat" - nyilatkozta a szakember a Motorsport.comnak.

Renault-dppi_1



Ugyan a Lotus tavaly a kis költségvetés ellenére sokaknak meglepetést okozott, Chester szerint idén nem lesz egyszerűbb dolguk.

"Reálisan látjuk az idei évet. Sok tennivalónk van és szeretnénk megmutatni, hogy tudunk fejlődni szezon közben. Ugyanakkor nincsenek bajnoki reményeink, nem vagyunk olyan pozícióban. Szeretnénk jól végezni a dolgunkat és megmutatni, hogy képesek vagyunk a fejlődésre."

Chester a várható erősorrendről is beszélt.

"Szerintem a Mercedes és a Ferrari el fog lépni a Williamstől és bár azt nem tudom, hogy pontosan hol lesz a Red Bull, szerintem valahol ezen a környéken. A Force India is szeretne majd beleszólni a harcba, nem tudom, hogy sikerül-e nekik. Az azonban elég valószínű, hogy az első két csapat a többi felett áll majd."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: