DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Prost: Nehéz szezonja lesz a Renault-nak

A négyszeres világbajnok szerint nem várható el az F1-be gyári szinten visszatérő franciáktól, hogy azonnal felvegyék a versenyt a legjobbakkal. A Professzor többéves távlatokban gondolkodik.

A Lotus felvásárlásával a Renault néhány év kihagyás után ismét gyári csapatot fog indítani a Formula-1-ben, amelynek prezentációja már sor is került szerdán. Sokan arra számítottak, hogy a márka nagykövete, Alain Prost is szerepet kap az istálló vezérkarában, ám ez nem következett be. A korábbi négyszeres világbajnok szerint személye nyomást jelentett volna a Renault-ra, emellett azt is elmondta, hogy szeretne a jelenlegi feladataira – például a Formula-E-re – koncentrálni, így már túl sok lett volna neki az F1-es projekt.

Prost_Renault_DPPI



Arra ennek ellenére is vállalkozott, hogy beszéljen az alakulat idei esélyeiről: „Elképzelhetetlen, hogy már 2016-ban is a legjobbak ellen harcoljunk” – idézi a korábbi versenyző szavait a thisisf1.com szakoldal. „Semmi értelme hazudni az embereknek: nehéz évünk lesz, különösen az elején. Türelmesnek kell maradnunk.”

„Ez nyilvánvalóan egy hosszútávú projekt, ami általában kilenc évre szól, de még akár több is lehet” – folytatta Prost. „Nem kell megnyerniük az első versenyt Ausztráliában. Az elvárás, hogy a lehető leghamarabb a legjobb három csapat között legyünk, de ez két-három évet is igénybe vehet, vagy akár négyet is.”

A Professzor azt is elárulta, hogy ha nem a Renault, akkor ki csatázhat a legelőkelőbb helyezésekért 2016-ban: „Természetesen a Mercedes a legnagyobb esélyes, de a bajnokság valamelyest nyíltabb lehet a Ferrarinak köszönhetően. Ha képesek lesznek felvenni a harcot, az szerintem az egész Formula-1-nek jót tenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: