DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Haas tagadja, hogy arrogáns lenne csapatuk

Az újonc amerikai istálló nem a létszámot bővíteni érkezett az F1-be, és már idén meg szeretnék szorongatni a riválisokat - az ambíciózus megközelítést sokan arroganciával azonosították.

„Jelenleg csak találgatni tudunk arról, hogy ki hol áll. Mindenki fejleszti az autóját, és talán többet fogunk tudni a teszteket követően, de komolyabban semmit sem, amíg pályára nem lépünk majd Melbourne-ben” - nemrég így nyilatkozott Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke az újonc alakulat elvárásairól. Mindezt azok után, hogy a tulajdonos Gene Haas elszólta magát, és azt mondja, a gárda akár a gyári Ferrarit is megelőzheti majd.



A Haasnak nagy önbizalmat ad, hogy a maranellóiak kipróbált és erős alkatrészeit, no meg szélcsatornáját használhatják (azaz már használják is), ezért szinte természetes, hogy nem akarják kevéssel beérni. „Komoly célokat tűztünk ki magunk elé - mert mindig jól akarunk teljesíteni” - nyilatkozta Steiner a Motorsport.com-nak. „Szerintem az emberek most azt mondják, hogy túl nagyok az elképzeléseink, de hogy őszinte legyek, a pontszerzést céloztuk meg. Annak érdekében, hogy így legyen, muszáj magasnak lennie az elvárásoknak.”

„Nem akarunk arrogánsnak tűnni csak azért, mert azt mondjuk, hogy pontokat akarunk szerezni. De a legfontosabb az, hogy megmutassuk, hogy egy semmiből érkező csapatnak is lehet esélye az F1-ben. Annak érdekében áldoztunk az időnket, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni. Az F1 nagyon nehéz terep, ha a semmiből építkezel, még az alatt a két év alatt sem volt könnyű, ami rendelkezésünkre állt.”

„De nagyon keményen dolgoztunk ebben a két évben, hiszen nem az történt, hogy másfél hónapig nem csináltunk semmit, aztán fél éve gondolkoztunk el azon, hogy mitévők is legyünk. Oda akarunk érni, és tiszteletet akarunk magunknak kiharcolni azért, mert jó munkát végeztünk. Ha ez azt jelenti, hogy befejezzük a versenyeket, az nagyszerű, ha viszont elérnénk a pontszerző helyeket is, az fantasztikus lesz. Nem várjuk el, hogy rögtön a dobogón végezzünk, hiszen valós céljaink vannak” - tette hozzá Steiner. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: