Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Maldonado bejelentette távozását a Renault-tól

A venezuelai pilóta hosszabb közleményben adta rajongói tudtára, hogy nem lesz ott az F1-es rajtrácson 2016-ban, így szinte biztos Kevin Magnussen érkezése a Renault-hoz.

Nemrég írtunk róla, hogy Kevin Magnussen sajtóhírek szerint már aláírt Pastor Maldonado helyére a Renault-hoz, a venezuelai közleményével pedig szinte egyértelművé vált, hogy a dán foglalhatja majd el a helyét - a franciák február 3-án mutatja be csapatukat Párizsban.

Noha Maldonado tavaly ősszel megkötötte szerződését az akkor még Lotusnak hívott csapattal, szponzorációs problémák miatt a pilóta nem foglalhatja el helyét. „Ahogy mindenki tudja, az elmúlt napokban számtalan pletyka keringett a Forma-1-es jövőmmel kapcsolatban” - áll a pilóta Twitteren közzétett közleményében.

„Ma a legmélyebb alázattal tudatom veletek, hogy nem leszek ott a 2016-os F1-es szezon rajtrácsán, köszönöm, hogy ennyien küldtetek üzenetet, és hogy aggódtatok a jövőmért. Megtiszteltetésnek érzem, hogy a támogatásotokat élvezhetem. Hálával tartozom a lehetőségért Istennek, a családomnak, a szponzoraimnak, a barátaimnak, a rajongóimnak, és mindenkinek, aki segített az álom megvalósulásában, hogy Venezuelát képviselhettem a motorsport csúcsán. Hamarosan találkozunk!” - búcsúzott az F1-ben öt szezont éehúzó pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?