DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Webber: Vettel a legjobb, Maldonado a legrosszabb

A korábbi F1-est arra kérték, emelje ki a mezőny legjobb és leggyengébb pilótáját. Vettel, Hamilton és Alonso trióját tartja a leginkább erősnek, a német azonban közülük is kiemelkedik.

A 9-szeres futamgyőztes Mark Webber több mint egy évtizedig volt a Formula-1 része, 2013-ban vonult vissza onnan, azóta a Hosszútávú Világbajnokságon (WEC) a Porsche színében nyert világbajnoki címet. Az ausztrál pilóta mindig is szókimondásáról volt híres, egy interjúban pedig arra kérték, nevezze meg a mezőny legjobb és legrosszabb versenyzőjét.

„Valószínűleg Maldonado. Ez nem az ő szintje, nem kellene itt lennie. Lényegében csak a létszámot emeli” – mondta Webber a Wheels magazinnak a venezuelai versenyzőről, akit annak ellenére tart a leggyengébb láncszemnek, hogy egy alkalommal futamot is nyert. Igaz, ehhez hasonlót keresve sem találunk a Williams és Lotus pilótájának pályafutásában, következő legjobb eredménye ötéves karrierjéből egy 5. helyezés.



Webber kitért a nagyokra is, Hamilton, Vettel és Alonso megszokott trióját dicsérte. „Lewis mindig is hihetetlenül gyors volt, természetes adottságokkal, a különböző pályák és könnyű eső pedig alig vannak hatással rá. Ezektől válik valaki nagyon gyors és fenomenális versenyzővé. Seb nagyon jó abban, hogy összehozza az egész csapatot, mindent maga köré építsen és ellensúlyozza a gyengeségeit. Ezen a fronton nincsen párja. Ami Fernandót illeti, nem mondanám, hogy kifújt, de a motivációja pillanatnyilag veszélybe került. Ezek hárman mind nagyon magas szinten vannak.”

„De ha ki kellene választanom egyet, Sebastiant mondanám, mivel ő legjobb abban, hogy mozgásba hozzon egy mindent elsöprő csapatot. Azt hiszem, ezt fogja tenni rövidesen a Ferrarinál” – emelte ki a legjobbak legjobbját Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: