Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A nézők ne foglalkozzanak a gumikkal

Nyakatekert szabályok lépnek érvénybe az új F1-es szezonban az abroncsokra vonatkozóan. A Pirelli tanácsa a nézőknek? Ne próbáljanak meg minden részletet megérteni.

A 2016-os gumiszabályok értelmezése komoly feladatot okoz még a veterán F1-es rajongók számára is. A Pirelli öt keverékéből hármat visz el a nagydíjakra, a csapatok maguk választhatnak ki 10 szettet ezek közül, 3-ról viszont a Pirelli dönt, melyek közül egyiket a Q3-ban, a másik kettőből legalább egyet a versenyen kell felhasználni – és akkor még csak a felszínt karcolgattuk.

„Ha megpróbálod minden aprólékos részletbe beleásni magad, akkor fennáll annak kockázata, hogy összezavarodsz” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsportfőnöke a gpupdate.net-nek. „Ez igaz volt az előző szabályokra is, ha azt próbáltad kitalálni, ki mikor milyen gumikat fog használni.”

„Azt hiszem, csak arra kell figyelni, amit a képernyőn látunk, és nem rágódni túl sokat a részleteken” – adott tanácsot a rajongóknak Hembery. „Tudom, hogy egyesek szeretik ezt csinálni, de szerintem a versenyzés érdekesebb. Ott lesznek a keverékek színei és fokozatai, többé nem lesz elsődleges és opciós gumi, mivel felmérésekből tudjuk, hogy ez összezavarta az embereket. Válaszd ki a kedvenc színed és kedvenc csapatod, és remélhetőleg jól fog nekik menni együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?