Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Kapkodni fognak Massáért egy év múlva?

A Williams pilótája nem zárja ki, hogy a szezon leteltével visszavonul az F1-ből, ugyanakkor úgy érzi, a szabályváltozások miatt igény lesz a szolgálatára és tapasztalatára.

A veterán – 2002 óta a mezőny tagja – Felipe Massa szerződése a Williams csapatnál az idei szezon végén lejár, és kérdéses, folytatni fogja-e a brazil, vagy 35 évesen (ennyi idős lesz a szezon végére) utolsó idényét fejezi be az F1-ben. A versenyző jól érzi magát a Williamsnél, de nem vehető készpénznek, hogy ha folytatja, ennél a csapatnál marad. Massa úgy véli, 2017-ben, a szabályváltozások évében értékes eleme lesz a pilótapiacnak.

„Úgy gondolom, jó lehetőségem van. A következő szezon mindenki számára nagy változást jelent majd, és a tapasztalat alapján fognak választani. Olyan pilótákat akarnak majd, akik tudják, mit kell mondani és tenni, hogy segítsék a csapat fejlesztőmunkáját. Tehát talán maradhatok egy jó szinten, de egyelőre nehéz megmondani” – idézi Massát az Autosport lap.

A pályafutása során 11 győzelmet szerző brazil pilóta nem érzi úgy, hogy minél előbb gondoskodnia kellene új kontraktusáról. „Még egy évem hátravan a szerződésből, boldog vagyok itt. Meglátjuk, mire leszek képes idén. Ha nem lesz meg a lehetőségem, hogy azon a szinten folytassam, amelyről úgy érzem, szükségem van rá és megérdemlem, akkor talán befejezem. Lesz időm gondolkodni rajta” – mondta a versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?