Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

A Renault újonca már alig várja a szezont

Eddig csak egy újonc helye biztos a 2016-os F1-es rajtrácson: Jolyon Palmeré, aki úgy véli, sokkal jobban tud majd alkalmazkodni idén az autóhoz, mint tette azt a tavalyi szabadedzések alatt.

És itt nem feltétlenül arról van szó, hogy a brit GP2-es bajnoknak már biztosan több lehetősége lesz a vezetésre. Jolyon Palmer 2015-ben 13 alkalommal vezethette a Lotust a pénteki szabadedzéseken, minden alkalommal a most már Haas-pilóta Romain Grosjean helyén - Pastor Maldonado szerződése ugyanis minden bizonnyal kikötötte, hogy a főtámogató pénzéért cserébe minden egyes alkalommal a venezuelait kell az autóba ültetni.

Amíg tavaly Palmernak a francia elődjére belőtt autóhoz kellett alkalmazkodnia, addig idén úgy véli, hogy könnyebb dolga lesz majd. „Igen, szerintem különbséget fog jelenteni” - nyilatkozta a brit az F1i.com-nak. „Az autókon minden pilótának egyéni fék- és nyomaték-beállításai vannak, én pedig eléggé eltérő módon vezetek, mint Romain, így nehéz volt csak 90 percre beugrani, az ő beállításait használni vagy azokat finomhangolni. Amióta bejelentettek, azóta rajta vagyunk, hogy az én ízlésemnek megfelelően állítsuk be az autót így magabiztosnak érzem magam.”

Amikor arról kérdezték a pilótát, hogy mit vár legjobban az idei szezonban, azonnal rávágta a választ: „Melbourne-t! Csak arra várok, hogy a lámpák kialudjanak Melbourne-ben, ennyi az egész. Már alig várom, hiszen tavaly nem tudtam ott vezetni. A pálya lenyűgöző, és jó érzés lesz Ausztráliába menni, de először úgy, mint versenypilóta… alig várom a lámpák kialvását, és remélem lesz alkalmam kerék-kerék elleni csatákra is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?