DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ricciardo nem hisz a 2016-os bajnoki harcban

Az ausztrál F1-es pilóta realista a Red Bull esélyeivel kapcsolatban, de abban azért bízik, hogy kettőnél többször áll dobogóra jövőre. Tavalyi versenyét Abu Dhabiban az év legjobbjának érzi.

A tavaly még konstruktőri második helyezett Red Bull aktuális éve nem volt könnyű, a pilótapáros csupán három dobogós helyezést szerzett – pont annyit, ahány futamgyőzelmet a csapat egy évvel korábban elért –, a 2015-ös szezon azonban még nehezebb lehet. Hosszú időn keresztül nem tudták, milyen motor fog dolgozni az RB12-ben, amely a tervezés csúszását vonta maga után. Végül a korábban kirúgott Renault nyújt nekik segítő kezet, de már korántsem első számú státuszban, mint eddig.

A gpupdate.net arról kérdezte Ricciardót, milyen esélyeket lát a következő évben. „Többet mondhatok akkor, amikor eldöntjük, vagy tudjuk már, mi fog az autó hátuljában dolgozni” – kezdte a választ diplomatikusan az ausztrál. A Renault-hoz való visszatérés bár szinte borítékolható, még nem jelentették be hivatalosan.



„Abból kiindulva, ahogyan most állunk, nehéz lenne kijelenteni, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni. Ugyanakkor szeretném azt gondolni, hogy kettőnél többször fogunk dobogóra állni” – fogalmazott, majd kitért a küszöbön álló téli szünetre. „Mindig is szívesen versenyzek, és várom, hogy újból elkezdődjön a szezon, kíváncsi vagyok, mit tartogat 2016. De várom a karácsonyt is, hogy hazatérhessek Ausztráliába, találkozhassak a cimboráimmal. Január óta nem voltam otthon, szóval függetlenül attól, hogy jó vagy rossz év volt, várom a szünetet.”

Előtte azonban még teljesíteni kell az évad utolsó versenyét, amely akár kedvezhet is a Red Bullnak. 2014-ben a 4. helyig sikerült felzárkózni, miután büntetés miatt csak a bokszutcából rajtolhatott. „Őszintén azt gondolom, hogy ez volt a legjobb hétvégém az év során. Nem nyertem, de összeraktam az időmérőt, összeraktam a versenyt, mindent összeraktam. A sebesség, a kiegyensúlyozottság, minden remek volt. A legvégéről jöttem vissza, ezért nyers teljesítmény tekintetében ez volt a legjobb versenyem.”

„Szeretem a pályát, különösen az utolsó szektort, mert ez teszi izgalmassá a helyszínt. Kanyargós, és egészen közel kerülsz a falakhoz. A gumifogyással is meg kell birkóznod, mert a kör eleje annyira gyors, hogy a harmadik szektorban menedzselned kell az abroncsokat. Ez kihívás” – fogalmazott az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: