DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean a dobogón tisztelegne Párizs előtt

A Lotus F1-es csapata megerősítette, a párizsi áldozatok emlékére a Brazil Nagydíj vasárnapi versenyén a #PrayforParis hashtaget helyezik fel Grosjean és Maldonado autójára.

A pénteki terrortámadás a Formula-1 mezőnyét is megrendítette, a Lotus versenyzője, Romain Grosjean például a harmadik szabadedzést megelőzően Twitterre töltött fel egy fotót, amelyen francia zászlóval a karján szerepel. A több mint 120 halálos áldozatot követelő terrortámadás miatt egyperces néma csenddel kezdődik majd a brazíliai futam, a Lotus emellett azonban mással is készül vasárnapra.

Grosjean 



Az istálló megerősítette, hogy vasárnap a #PrayforParis, vagyis az „Imádkozz Párizsért” feliratot helyezik fel autóikra. „A Lotus F1 Team szeretné kifejezni együttérzését a pénteki tragikus eseményeket követően. Gondolataink az érintettekkel vannak. A holnapi Brazil Nagydíjon a csapat a #PrayforParis hastaget helyezi fel Romain Grosjean és Pastor Maldonado autójára” – áll a közleményükben.

Grosjeant rendkívül megrázta a hazájában történt terrortámadás, és az időmérő edzést követően úgy nyilatkozott, a legjobb módja az együttérzés kifejezésére az lenne, ha dobogóra állhatna vasárnap. „Azt hiszem, a legjobb az lenne, ha a francia lobogót láthatnánk a dobogó legfelső fokán. Nehéz lesz, de csináljuk meg a versenyt, gondoljunk arra, ami történt, és reménykedjünk abban, hogy a béke gyorsan visszatér.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: