DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Toro Rosso elfogadná a Ferrari motorját

A Toro Rosso elfogadná a Ferrari által felajánlott 2015-ös motort, azonban Franz Tost csapatfőnök tisztában van vele, hogy a végső döntést Dietrich Mateschitz fogja meghozni.

A Red Bull kiszállása egyben a Toro Rosso távozását is jelentené a Formula-1-ből – annak ellenére, hogy a Ferrari nyitott arra, hogy 2016-ban utóbbi istálló motorbeszállítója legyen. Franz Tost csapatfőnök elmondta, ők élnének a lehetőséggel, azonban Dietrich Mateschitz ebbe nem menne bele: „A Toro Rosso elfogadná a 2015-ös motort, mert ez előrelépés lenne számunkra. De igen, más szituációban vagyunk, mint a Red Bull Racing.”

Tost



„Nekik a génjeikben van, hogy a győzelemért és a vb-címért harcoljanak, ebből kifolyólag ugyanazt a felszerelést akarják 2016-ban, mint ami a Ferrarinak lesz.” Tost hozzátette, a döntés természetesen Mateschitz kezében van, azonban már egyre kevesebb idejük van a gondolkodásra, miután változott a jövő évi versenynaptár menetrendje – a szezon előbb kezdődik a csapatok számára, így sietniük kell a döntéssel, ha megfelelően fel akarnak készülni 2016-ra.

„Az új menetrend szerint az első verseny március közepére esik, a teszt pedig február utolsó, valamint március első hetére – ez bajba sodorhat minket. Nagyon hamar véglegesítenünk kell a dolgot. Nem akarok határidőkről beszélni, de minél hamarabb döntenek a jövőről, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy időben felkészüljünk a tesztekre, vagy legalább az ausztráliai első versenyre” – tette hozzá Tost, aki nagyon bízik benne, hogy maradhatnak a következő szezonban is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: