DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Tost: Verstappen hasonlít Vettelre

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelhez hasonlította az F1 jelenlegi legifjabb tagját, a 17 éves holland Max Verstappent.

„Sok hasonlóság van kettejük között” – nyilatkozta a csapatfőnök a Bild am Sonntag című újságnak. „Maxnek hasonló a gondolkodásmódja, a munkamódszere és ugyanúgy fókuszál, mint Sebastian. Tulajdonképp inkább olyan, mint Stefan Bellof, arrogancia nélkül tiszteletlen” – magyarázta.

Ami pedig Verstappent illeti, a nyári tervei között az szerepel, hogy gyűjtsön néhány kilométert az utcákon, amivel majd megszerezheti a jogosítványát. Ám Max a holland De Telegraaf újságnak elmondta, már Spa-Francorchampsra koncentrál, ami majdnem hazai versenyének számít, mivel belgiumi születésű.

Max Verstappen Red Bull Ring helmet



„Sajnos, nehezen tudunk majd pontokat szerezni, mivel a hosszú egyenesek nem kedveznek nekünk” – nyilatkozta Verstappen.

Mielőtt Verstappen vakációzni ment volna, Imolában volt, ahol a Toro Rosso egy filmes napot tartott. Az olasz Omnicorse szerint a pilóta a Spától érvénybe lépő új szabály szerinti manuális rajtot gyakorolta a STR10-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: