DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel ott lesz a Bajnokok Tornáján

Bár eddig azt lehetett feltételezni, a 2015-ös Race of Champions nem vonultat fel F1-es pilótát, jó hírrel szolgálhatunk: legalább egy ott lesz közülük, ráadásul épp a műfaj legsikeresebbje.

Az idei Bajnokok Tornáját – az évente megrendezett különleges gálaversenyt, ahol eltérő szakágak legjobbjai mérik össze tudásukat különböző autókkal – Londonban tartják, a 2012-es olimpiának otthont adó stadionban. Mivel azonban a rendezvény időpontja november 20-21. – a Brazil és Abu Dhabi Nagydíjak közti hétvége –, még mi is azt feltételeztük, hogy az indulók között nem lesz F1-es versenyző.

Tévedtünk, a gpupdate.net ugyanis beszámolt arról, hogy Sebastian Vettel rajthoz áll a tornán. Amelynek ráadásul rekordere is ő, ugyanis zsinórban hat alkalommal nyerte meg a nemzeti csapatok küzdelmét, mindannyiszor Michael Schumacher oldalán. Először 2007-ben, első F1-es évében indult el a visszavonult hétszeres bajnokkal, ugyancsak Londonban, utoljára 2012-ben Bangkokban láthattuk a válogatott mezőnyben.

A 2011-es RoC páros győztesei


„Alig várom, hogy visszatérhessek a Bajnokok Tornájára, ahol élvezettel vettem részt 2007-es bemutatkozásom óta. Izgalmas lesz abban a stadionban versenyezni autókkal, ahol a 2012-es londoni olimpiát tartották” – mondta Vettel, aki igazán sajnálja, hogy valakit nélkülöznie kell. „Természetesen hiányozni fog Michael csapattársamként. De a legjobbamat fogom adni, hogy a nemzetek kupáját visszaszerezzem Németország számára, és első alkalommal egyéniben is nyerjek.”

Az egykori F1-es, David Coulthard biztosan részt vesz a novemberi eseményen, csakúgy, mint a kilencszeres Le Mans-győztes Tom Kristensen, valamint a rali- és ralikrossz-világbajnok Petter Solberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: