DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Susie Wolff nem adja fel, hogy versenyezzen

A Williams tesztpilótája leszögezte: nem fog más lehetőségek után nézelődni addig, amíg bármekkora esélyt is lát arra, hogy az F1-es mezőny tagja lehessen.

A legismertebb női pilóták egyike, Susie Wolff hazai pályáján, Silverstone-ban idén másodszor vezette a Williams autóját pénteki szabadedzésen, legjobb köre hét tizedmásodperccel maradt el Felipe Massáétól, aki a szombati időmérőn a harmadik rajtkockát szerezte meg. Wolff a szezon későbbi részében szimulátorban gyűjt tapasztalatot, elmondása szerint pedig továbbra sem mondott le arról, hogy versenyzői ülést szerezzen.



„Meglátjuk, mi fog történni. Ez a környezet nagyon gyorsan meg tud változni, amennyiben a szabályok gyorsan változnak. Ami egészen biztos, hálás vagyok a lehetőségekért, melyeket ebben a szezonban kaptam. Örülök, hogy versenyhétvégén ülhetek autóba, és beleadhatom, amit tudok. Kicsit aggasztó, hogy semmi más nincs tervbe véve. De folytatom a harcot, és csak akkor kezdek más után keresgélni, amikor úgy látom, több esélyem már nincsen” – idézi Wolffot a gpupdate.net.

„Realista vagyok, nem álmodozó. Mint mindannyian tudjuk, ez egy zord környezet. Sok nagyon jó versenyző harcol azért, hogy bekerüljön, és én is közéjük tartozom. A játékban kell maradnod, amikor pedig egy kis lehetőséget kapsz, az a fiú vagy lány harcolhat érte, aki mindkét kézzel megragadja.”

Susie Wolff mindenesetre figyelmen kívül hagyja, hogy jövőre érkezik a szuperlicenszpontok rendszere. Az F1-es versenyzői engedélyhez 40 egység szükséges, amelyet az előző három év alatt felmutatott eredményekkel lehet összegyűjteni. Wolff, aki ezt a három évet tesztpilótaként töltötte, 0 ponttal rendelkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: