DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso az agresszív Lotusokra panaszkodik

Bár a McLaren versenyzője végül pontot szerzett, rögtön a verseny elején hátrányba került, miután ütközésbe keveredett a rajtot követően. Egyértelműen a Lotus pilótáit okolja, akikből szerinte hiányzott a józanész.

A rajt utáni pillanatokban több versenyző is balesetbe keveredett a mezőny második felében, köztük a 17. rajthelyről induló Fernando Alonso. A két Lotus-pilóta egymással ütközött – egyetlen megtett kör nélkül véget vetve a csapat versenyének –, és megforgatták Alonsót is, aki épp saját csapattársát, Jenson Buttont találta el. A négyesből egyedül a spanyol kétszeres bajnok tudta folytatni a versenyt, de a bokszba kellett állnia szárnycseréért, amely szintén nem alakult zökkenőmentesen. Bár a mezőny végére érkezett vissza, végül a 10. pozícióban futott be, azaz megszerezte első pontját az idény során.



„Hihetetlen rajt volt” – emlékezett vissza Alonso versenyére. „A két Lotus túlságosan agresszívan viselkedett a hármas kanyarban. Végül megforogtam, és hozzáértem Jenson Buttonhoz. Úgy gondolom, józan észre lett volna szükség.”

A spanyol versenyző egyébként nem büszke rá, hogy épp ezen a futamon vetett véget év eleje óta tartó pont nélküli sorozatának. „Ma nem érdemeltük meg, mivel a 11. helyen hajtottunk az eső kezdetéig, és ingyen kaptuk meg. Nem mondhatnám, hogy a 10. túlságosan remek pozíció lenne, hiszen világbajnokok akarunk lenni. Ez viszont rengeteg munkát és fegyelmet igényel, a csapat pedig erre koncentrál” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: